MURARBETEN

Vi utför murarbeten efter era önskemål

PRAKTISKA OCH VACKRA MURAR

I många fall är en trädgård/ gräsmatta ojämn med sluttar. I detta fall går det att jämna ut denna yta med hjälp av en stödmur. Det är inte bara snyggt utan även väldigt praktiskt. Dels för att du vinner tomtyta, ger stöd för din gräsmatta och skapar förutsättningar för bygge med marksten.

En stödmur kan dessutom byggas för att uppfylla mindre syften såsom till exempel ge stöd för en rabatt i din trädgård.
Fristående murar är något man ofta ser nu för tiden istället för ett staket. En fristående mur innebär att båda sidor av muren är synliga till skillnad från en stödmur. Dess funktion kan dessutom vara ett vackert inslag i din trädgård som ger en fin vy från alla dess håll och kanter.

När vi bygger en fristående mur monteras de på olika sätt. Vissa av murarna har en inbyggd låsfunktion som gör att stenarna automatiskt låser fast sig i varandra. Det finns även varianter där stenen limmas ihop eller förankras med hjälp av glasfiberpinnar.

Alla murar står sig bäst med ett ordentligt underarbete. Underarbetet är viktigt för att undvika sättningar och för att hålla muren rak och snygg under hela sin livslängd. Det är därför viktigt för oss att se till att få en jämn och fin grund som muren sedan kan byggas ovanpå.

Murar i alla dess former blir allt vanligare och förekommer idag i de flesta trädgårdar. Har du planer på att bygga en mur i din trädgård? Keramikfokus i Väst har som främsta verksamhetsområden Ale, Kungälv, Stenungsund, Mölndal och Torslanda men åtar oss uppdrag i hela Göteborg med omnejd.

Tveka inte på att Kontakta oss !

0765 55 55 30

kontakt@keramikfokus.se

Uddevallavägen 9A, 442 30 Kungälv

Våra Tidigare Projekt

Nedan finner du ett urval av bilder från våra tidigare murarbeten. För mer bilder besök vår instagram eller facebook @keramikfokus.