Dränering

DRÄNERING

Dags att dränera fastigheten?

EFFEKTIV DRÄNERING KRING DIN FASTIGHET

Dränering är nödvändigt för alla slags husgrunder. Utformningen på dräneringen beror på vilken husgrund fastigheten är byggd på samt de rådande markförhållandena på tomten.  Det finns metoder att lösa fuktproblem för samtliga typer av hus genom att vidta erforderliga åtgärder, tex dränering/isolering.

Hur vet man när det är dags för att dränera om?

När man har synliga fuktgenomslag på källarväggarna, det luktar unket i källaren, putsen på källarväggarna börjar släppa, när tapeterna bubblar sig, eller när du vet med dig att senaste dränering var för ca 25-50 år sedan. Då är det dags för en omdränering!

Dränering kring en fastighet innebär att man gräver ner rör som leder bort förhöjd grundvatten nivå från husgrunden, en avledning som skyddar huset från fuktskador och mögel. Det är ett arbete som bör hålla i 25-50 år om arbetet utförs korrekt. Dräneringens viktigaste uppgift i en fastighet med källare är att se till att inte grundvattennivån stiger för högt och dränker grunden i fukt. Arbetet kombineras med att man förser källarväggarna med en typ av fuktspärr, som hindrar vatten från jorden att sugas in i materialet.

Rören som ska leda bort grundvatten kring huset kan dock bli igensatta av jord och smuts. Därför kan det vara bra att spola dräneringsrören för att se om det hjälper, innan man ger sig på det stora projektet. Det är också möjligt att jobbet en gång gjordes utifrån helt andra regler och normer än de som råder idag. Det är till exempel vanligt att dräneringsrören förr placerades för högt så att de inte kan leda bort stigande grundvatten som då sugs in i källarväggar och bottenplatta.

Behöver du hjälp med att dränera kring din fastighet? Våra verksamhetsområden är främst Lerum, Mölndal, Kungälv och Kungsbacka men vi åtar oss uppdrag i hela Göteborg med omnejd.

Kontakta oss 

 073 323 94 05

kontakt@keramikfokus.se

Uddevallavägen 9A, 442 30 Kungälv

Våra Tidigare Projekt

Nedan finner du ett urval av bilder från våra tidigare dräneringar. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek.

dränering 1
dränering 2
dränering 3